Zona anesteziata nu amorteste. Acest lucru se intampla atunci cand in zona anesteziata este prezenta o infectie sau o anomalie anatomica (tesut osos foarte dens). S-a observat ca pacientii sub influenta alcoolului, sau care sunt alcoolici, sunt mai greu de anesteziat.
Dureri foarte mari in timpul injectarii. Acest lucru se intampla cand acul penetreaza direct terminatiile nervoase sau o artera. Probabilitatea acestui risc este mai mare la pacientii slabi.
Dureri prelungite, amorteala, parestezie (senzatii de mancarime sau ustruime). Penetrarea periostului produce dureri puternice.
Leziuni vasculare sau nervoase.
Pareza temporara (o ora) a nervului facial in cursul anesteziei pentru dintii inferiori.

Hematomul obrazului – Apare in cursul anesteziei pentru dintii superiori, ca urmare a lezarii vaselor de sange cu acul. Se trateaza cu pansament compresiv si tratament cu antibiotice.
Necroza mucoasei.
Ruperea, inghitirea sau aspirarea acului. Acest lucru se intampla mai ales cand pacientul se misca brusc.
Intoxicatii sistemice. Apare atunci cand se depaseste doza adecvata de anestezic si se manifesata prin sedare, dureri de cap, vorbire incoerenta, tremur, convulsii, hipotensiune.
Nevritele postanestezice – apar datorita inteparii fibrelor nervoase sau iritatiei acestora de catre substanta anestezica.
Reactii alergice sau de hipersensibilitate. Complicatiile care intervin in acest caz pot merge pana la deces. Este bine ca, inainte de anestezia locala, sa se efectueze test alergologic.
• Reactii adverse date de vasoconstrictor.
Trimusul sau limitarea temporara a amplitudinii deschiderii gurii cu dificultati in masticatie.
• Alte riscuri accidentale cum ar fi convulsiile, pierderea cunostintei, fluctuatia glicemiei, infarctul miocardic.