Exista numeroase categorii de ape de gura, fiind incluse si cele din domeniul cosmetic, cele naturale si cele speciale “terapeutice”.
Daca aveti respiratia urat mirositoare, in acest caz apa de gura este un ajutor de nadejde.
In cazul in care aveti senzatia “gurii uscate” apelati cu incredere la o apa de gura.
Apa de gura antiseptica este un real ajutor si in cazul dintilor degradati, cariilor, respiratiei urat mirositoare, dar si in dificultati de inghitire si de mestecat si chiar in cazul unor dureri in gat.
De-a lungul timpului s-a demonstrat ca ingredientul de baza cel mai intalnit in apele de gura este alcoolul.
Alcoolul fiind utilizat adesea extern, a fost introdus ca o componenta importanta in cele mai multe marci de apa de gura antiseptica (pentru orice categorie de varsta). Insa, nu fara factorii proprii de risc.
O atentie deosebita trebuie sa o aiba copii, varstnicii si bolnavii.
Acestia trebuie tinuti sub supraveghere, deoarece ingerarea cantitatilor mari de apa de gura, va declansa reactii chimice in stomac. S-a constat ca exista trei situatii periculoase, precum: afectiuni cerebrale (datorita supradozajului), convulsii si in final moartea (in cazul intoxicatiilor sau a supradozajului).
Apa de gura inlocuieste ata dentara?
Asociatia Americana Dentara subliniaza faptul ca apa de gura antiseptica nu inlocuieste ata dentara si nici periajul. De fapt, apa de gura este un produs cosmetic, dar in unele cazuri este prescris de medicul stomatolog deoarece are o formula puternica si este mult mai eficienta.
Pentru un rezultat eficient, apa de gura trebuie folosita dupa ce dintii au fost periati si curatati cu apa dentara, intre 30 de secunde si un minut.
Ingrijirea dentara acasa trebuie sa fie completata cu vizitele regulate la medicul stomatolog.